T +31(0) 13 591 09 71
M +31(0) 621 557 865
E jan.ooms@studiojanooms.nl
Kraaivenstraat 23-12
5048 AB Tilburg

Utrecht Leidsche Rijn Maximapark

De Bosspeeltuin in het Leidsche Rijn Park is dé grote speeltuin in hét Leidsche Rijnpark. De speeltuin is een verborgen paradijs in het bos: een 2 meter hoge haag met hek in de vorm van een blad omgrenst een open plek in het bos van het Binnenhof. De beleving van de gelaagdheid van een bos is als uitgangspunt voor het ontwerp van de speeltuin gekozen. De Bosspeeltuin bestaat uit twee sferen: het Speelbos en de Ruige Rand.  In het Speelbos worden speeltoestellen voor kinderen tot 12 jaar met elkaar verbonden door een zwevend en in hoogte variërend boomstammenpad: de Ruggengraat. Hoe verder je het boomstammenpad op durft, hoe hoger het speeltoestel wordt.

 

GoedeSpeelprojecten heeft een substantieel deel van de speeltuin gerealiseerd en was verantwoordelijke voor de levering en installatie van speelvoorzieningen voor ca. 40% van het totale project en daarbij, onder meer, van de reuze boomhut met de buisglijbanen en de jungle-arena.

Ontwerper Studio Jan Ooms werd tevens aangesteld als projectleider voor de aanleg en coördinatie van de gehele speeltuin. Studio Jan Ooms bewaakte de beeldkwaliteit, werkte de basisplannen uit, was verantwoordelijk voor veiligheid en certificering, en was de ontwerper en constructeur van de reuze boomhut en de jungle arena van GoedeSpeelprojecten. (bron: één op één).